Sådan udnytter du dit køkken-alrums fulde potentiale

Et køkken-alrum, eller samtalekøkken som det også omtales, er efterhånden et rum som findes i rigtig mange danske hjem. Det defineres ved at det er et køkken, kombineret med en stue, og ligger dermed op til at der skal hygges i køkkenet, hele familien sammen.

Der er flere grunde til rummets stigende popularitet de senere år; hele familien kan samles om madlavningen (og oprydningen), de store rum giver plads til gæster og et køkkenalrum egner sig perfekt til at afholde fester og andre komsammener. Men, har du udnyttet dit køkkenalrum til dets optimale potentiale?

Inspirér dig selv til udfoldelse i dit køkken

Nye måltider, kulinarisk kreativitet og tæt samvær med familie og venner i køkkenet kræver et rum, der indbyder til udfoldelse, inspiration og fællesskab.

Dit køkken er drivkraften bag din inspiration i madlavningen. Derfor kan kontraster tit hjælpe dig med at få fornyet inspiration (og det øger din boligs værdi).

Brug kontraster og blikfang når du indretter

En måde at skabe kontraster i sit køkken kunne være ved at male en væg en anden farve end resten, eller murer en væg med klinker. På denne måde får du helt nye dimensioner og strukturer i dit køkken-alrum, og det er med til at tænde inspirationen.

Det lyder måske mærkeligt at så simpel en metode kan hjælpe på kreativiteten, men det hænger sammen med ensformighed omkring os kan forstærke ensformig tankegang.

En anden indgangsvinkel kunne være at male med tavlemaling på en væg. Her kan du skrive noter, huskesedler og madopskrifter, som giver dig lyst til at være i køkkenet.

Glem ikke at forkæle dig selv engang i mellem. For eksempel kan nyt maskineri i køkkenet være vejen frem til ny inspiration. Med køkkenelementer fra Køkken24.dk, kan du nemt få inspiration til hvilke opgraderinger, der skal til at for at du har al den frihed du skal bruge til at lave lige, hvad du har lyst til af lækre retter i dit køkken.

Opgradér til festlokale – uden at gå på kompromis

Udover køkkenets almindelig funktion, som er samvær om madlavning og andre hyggelige stunder, er fordelen ved et køkken-alrum også at det giver plads til større komsammener og fester.

Hvis du nyder andre menneskers selskab, og nyder at invitere folk over er det stor chance for at også nyder at invitere dine venner og familie til fest.

Her er der flere ting du kan gøre, for at opgradere dit køkken-alrum til et superlækkert festlokale og der er forskel på om du bor i hus eller lejlighed her.

Køkken-alrum i lejligheden

Hvis du bor i lejlighed og har plads til køkken-alrum som kan huse alle dine gæster, er du allerede et godt stykke af vejen til at holde de fedeste fester eller hyggeligste stunder med dine venner og familie. Men, hvad med naboen?

For mange byboere og folk i lejlighed, kan den største hæmsko ved at afholde fester være støjgener for andre beboere og naboer.

En super løsning på dette problem er akustikregulering af rummet. Her kan du få hjælp til at installere akustikpuds i dit hjem. Dermed kan du sikre dig at akustikken/larmen fra din fest ikke går ud over andre end dig selv – hvilket vel sagtens er formålet. Samtidig hjælper det til en endnu bedre lydoplevelse i rummet, hvor musikken spiller, da genklangen fra glatte og hårde pudsvægge kan reguleres, så både samtaler og musik kan spille og høres i samme rum.

Køkken-alrum i huset

Som i lejligheden kan akustikregulering have en positiv effekt på stemningen til festen i dit hus. Hvis du samtidig har dine børn til at sove på overetagen kan du her også få stort udbytte af at overveje denne løsning.

En af de store fordele, når det kommer til at skabe gode stunder i huset, frem for lejligheden, er at du her formentlig har er mere lyst rum at spille med. En af de største anbefalinger fra flere entreprenører er at arbejde med at åbne ens hus op og gøre det mere lyst. Specielt i rum, hvor man opholder sig meget giver det en fed fornemmelse, når der falder et naturligt lys ind.

Her passer dit køkken-alrum nok godt ind. Og, der er mange måder man kan forbedre lysindfaldet i sit hus. Man kan overveje at installere ovenlysvinduer eller rive mursten ned og få panoramarudepartier.

Men, en løsning som er nem at overse, og så får dine gæster til at føle sig endnu mere velkommen er at skifte den gamle hoveddør ud med noget nyt og lækkert – evt. af glas, så lyset heller ikke bliver blokeret her. Så får du alle dine gæster til at føle sig velkommen, allerede ved første møde med dit hjem.

Lyst, lækkert og indbydende – gør-det-selv og mærk inspirationen

For at opsummere, er der mange måder at opgradere dit hjem. Både så du kan skabe rammerne for et køkken som inspirere til nye lækre retter mht. madlavningen. Samtidig er der utallige måder at skabe de perfekte rammer for at invitere flere gæster på besøg og hygge sammen hele familie.

Alle de ovenstående forslag har hver deres fordele, men tilfælles for dem er at de kan klares af gør-det-selv-manden. Og, når du har udnyttet dit køkken-alrums fulde potentiale, har du måske fået fornyet inspiration til at renovere et andet rum i hjemmet, hvem ved.

Skriv en kommentar