Sådan vedligeholder du en flot have

Du går garanteret og ønsker dig en smuk og velholdt have, der ser godt ud på alle tidspunkter af året. Dette kan dog være en smule svært at opnå, hvis man har intet eller lidt forstand på, hvordan haver er opbyggede. Læs med her og få tips og tricks til hvordan du opnår og vedligeholder en flot og velplejet have. Din have vil med sikkerhed takke dig!

Tænk over design og planlægning

Skal du opnå en flot og vedligeholdt have hele året rundt, er det vigtigt, at du tænker grundigt over designet og planlægningen af have. Du skal blandt andet tænke over hvilke planter, der skal stå i din have, hvordan din have skal være formet og skal se ud og sidst, men ikke mindst, skal du tænke over, hvad haven skal bruges til. Ønsker du dig en have fyldt med smukke blomster, er det altså ikke en god ide at opsætte diverse forskellige skulpturer og havemøbler i haven, der tager plads fra alle de smukke blomster og planter. Det er helt op til dig at bestemme, hvordan din have skal designes og se ud. Det er bare med at finde sin kreative side frem! Ønsker du mere information om haveholdning generelt, så klik her.

Dyrk din egen gødning

Ønsker du at have en snorlige have hele året rundt, skal du gøre dig selv og din have den tjeneste at dyrke din egen gødning. Du tror det måske ikke, men det er faktisk enormt let at lave og dyrke sin egen gødning. Alt du skal gøre er at samle dit organiske affald, lade det blive til kompost og sprede det i haven. Organisk affald kan for eksempel være madrester, frugtrester, grøntsagsskræller og tomme æggeskaller. Det er oftest lettere at lave sit eget, organiske kompost og gødning fremfor at skulle købe det i supermarkeder.

Formindsk mængden af ukrudt

Ukrudt er en af de største syndere, når det kommer til en uholdt og grim have. Ukrudt er med sikkerhed enhver haveejers værste mareridt! Ukrudt kan vokse stort set alle steder i haven, og er derfor også enormt svært at komme af med. Ønsker du dog en have, der står snorlige hele året rundt, skal du tage kampen op og fjerne ukrudtet. Dette kan blandt andet gøres ved hjælp af bunddækkeplanter, der sørger for, at ukrudtet ikke kan få luft og lys til at vokse.

Held og lykke med haveprojektet!

Skriv en kommentar