Spar penge ved at energirenovere

Et sted, hvor du virkelig kan spare mange penge, er på varmeregningen, hvis dit energimærke ikke er helt i top. Derudover kan du opnå et bedre indeklima.

At reducere dine varmeudgifter og få et bedre indeklima? Det lyder da ikke helt tosset. Boliger med energimærker, som ligger i toppen, har lavere varmeudgifter end boliger, der ikke har en god energimærkning. Desuden er flere såkaldte plusenergihuse selvforsynende med strøm og varme. Har du en bolig med et oliefyr, så bør du vide, at det er ved at blive udvisket, fordi det ikke er særligt energivenligt.

Boliger med et godt energimærke er dyrere end boliger med dårligt energimærke. Så hvis du på et tidspunkt skal have solgt dit hus, er energimærkning af hus også med til at øge værdien af boligen. En af de eksperter der kan hjælpe dig med energimærke af hus er Boligeftersyn. I de senere år har der været større fokus på energi og særligt energispild. Derfor er det også lovpligtigt i dag at få foretaget en energimærkning af din bolig både ved salg og udlejning. I den proces vil du også få et besparelsesforslag, så du kan se, hvor meget det kan svare sig at forbedre elinstallationer.

Læs mere på hjemmesiden.

A-mærket er omtrent 2 millioner bedre end G-mærket

A-mærket er det bedste energimærke, dom du kan få, mens G-mærket er det dårligste. Der er omkring 2 millioner kroners forskel i salgsprisen på et hus mellem et hus med A-mærke og et med G-mærke.

Oftest ses det, at nyere boliger er med de gode A-mærker, som påvirker prisen i en positiv retning. Ligeledes er nye boliger store i grundarealet, hvilket også har betydning for prisen. Dertil er placeringen også vigtigt for en god salgspris.

En ældre bolig kan også energirenoveres

Tænker du, at din bolig for længst har tabt kampen mod bedre energimærkning, så kan du tro om igen. Det er klart, at de ældste huse ikke kan komme op i samme kaliber med henblik på energimærkning af hus som ved nybyggeri. Men ved at foretage en grundig renovering, kan du komme mange energimærkninger op.

Skriv en kommentar