Gode råd til renovering af badeværelset

Hvis du netop har besluttet dig for at renovere badeværelset, skal du se frem til et par dage med intensiv planlægning af hele processen. En renovering af badeværelset kræver nemlig mange overvejelser, selvom det faktisk er dette rum, vi opholder os allermindst i. Badeværelset er et vigtigt rum, hvor praktiske løsninger oftest skal være i fokus – i hvert fald hvis det handler om børnefamiliens badeværelse. I det følgende får du en række gode råd til, hvilke ting du skal overveje og have styr på, inden renoveringen af badeværelset skal gå i gang.

Gør-det-selv eller professionel hjælp

Har du hænderne skruet ordentligt på, og har du mod på selv at gå i gang med badeværelsesrenoveringen, kan du spare nogle gode penge. Her er det dog vigtigt, at du laver en grundig plan over selve renoveringen og overvejer, hvor lang tid hele processen vil komme til at tage. Husk dog også på, at VVS-, el- og kloakarbejde skal udføres af autoriserede håndværkere.

Er du ikke den store handyman, kan du også give jobbet videre til de professionelle håndværkere. Hvis du vælger denne løsning, skal du dog huske på at få et skriftligt tilbud fra håndværkerne, så du ikke risikerer, at budgettet overskrides. Selvom håndværkere kan være dyre, vil den professionelle udførelse ofte kunne betale sig i det lange løb, og du er sikker på, at alt arbejdet bliver lavet ud fra de rette hensyn. Fagmagasinet.dk fortæller at mængden af byggeklager er stigende, og det er noget som påvirker værdien ved hussalg.

Husstandens behov

Uanset om du bor alene eller har fire børn, er der ønsker og behov ude på badeværelset, som du skal tænke på, inden renoveringen går i gang. Har du altid drømt om et flot badekar, kan du nu få ønsket realiseret – hvis altså der er plads til det. Står I tit flere ad gangen på badeværelset, kan du ligeledes overveje, om det renoverede badeværelse skal indeholde to vaske i stedet for én.

Har du brug for mere opbevaringsplads, skal du ligeledes tænke dette ind i indretningsplanerne og sørge for, at du for eksempel vælger gode skabe i stedet for et stort badekar, som du alligevel kun vil bruge én gang om ugen.

Badeværelsets stil og materialer

Stilen på det nye badeværelse er desuden noget, du skal tænke grundigt over, da du helst skal kunne nyde stilen i mange år fremover, hvis du har planer om at blive boende i din bolig i lang tid. Her kan du søge inspiration i diverse boligmagasiner, blade samt på adskillige hjemmesider på nettet. Selvom det desuden er fristende at indrette badeværelset efter de nyeste tendenser inden for stil, farver og indretning, skal du huske på, at disse tendenser ikke varer ved til evig tid. Vælg derfor en mere klassisk stil, som du også vil holde af om fem år, og som samtidig kan friste andre, hvis du ikke forventer at blive boende i huset de næste mange år.

Angående badeværelsets materialer gælder det om at finde materialer i en god kvalitet, så du ikke ender op med ærgrelser i lange baner, efter at badeværelset står færdigt. Overvej, hvilket armatur der passer netop til dig, og vælg en bordplade, som både er praktisk og flot at se på. En gylden regel, der gælder valget af fliser til badeværelset, er desuden, at store fliser henvender sig til store rum, mens små fliser er bedre til de små rum. Vær ligeledes ikke bange for at skabe lidt farve med nogle smukke vægfliser, så rummet får sin egen personlighed.

Skriv en kommentar