Tre fordele ved en varmepumpe

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange forskellige måder at varme sit hjem op på. Brændeovn, oliefyr, elvarme og varmepumper. Hver metode har deres fordele og deres ulemper, og i denne artikel vil du kunne læse lidt mere om varmepumpens fordele. Varmepumpen findes i flere og flere danske hjem, hvilket skyldes at den er medgørlig, har et tilpas prisniveau og medvidere er miljøvenligere end de fleste andre alternativer. Der findes mange forskellige modeller også, og en af de førende er metro therm metroair 16, som er en luft til vand varmepumpe, som er en varmepumpe type, du vil kunne læse mere om nedenfor. 

 

Der findes forskellige varmepumpetyper 

En af de helt store fordele ved en varmepumpe er at der findes en varmepumpe til alle slags hjem. Varmepumper kommer i forskellige typer netop for at kunne tilpasses til ethvert hjem, hvilket betyder at uanset om det er sommerhuset, rækkehuset eller villaen, er det muligt at finde en varmepumpe til dit hjem. 

Der er primært tre slags varmepumper: luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe og jordvarmepumpe. Navnene på på hver type varmepumpe beskriver måden hvorpå den omdanner energi til varme i hjemmet. Luft til luft tager luften udenfor og omdanner den, hvor luft til vand varmer vandet op gennem luften og jordvarmepumpen gør således det med energi fra jorden. Forskellige typer varmepumper vil kræve forskelligt af dit hjem, som du med fordel kan tjekke ud inden køb. 

 

Grønnere energi styrer 

Den måske største fordel ved varmepumpen er at uanset hvilken model, du vælger at den vil spare dig penge og være bedre for miljøet, da den ikke udvinder nær så meget CO2. Dette er blandt andet tilfældt hvis du benyttede oliefyr eller elvarme førhen. 

 

Energitilskuddet skal benyttes 

Fordi at varmepumpen er mere miljøvenlig end alternativerne er det muligt ved udskiftning til varmepumpe at få energitilskud. Mange kender ikke til dette tilskud, men det et tilskud for energivenlige renoveringer, som beboere kan få tildelt, hvis de laver energivenlige renoveringer, som vil nedsætte deres CO2 og energiforbrug. Det er et led i en plan fra regeringens side at nedsætte Danmarks samlede CO2 forbrug på længere sigt og opnå vores klimamål for 2030. 

Så selvom regningen for en varmepumpe kan virke stor, så er det vigtigt at lægge mærke til at det vil spare dig penge på varmeregningen samtidig med at du har muligheden for at få et energitilskud. 

Skriv en kommentar