Udestuer forlænger dine sommermåneder


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

Udestuer forlænger dine sommermåneder

En udestue er et fantastisk supplement til dit hus, hvis du eksempelvis føler, at du mangler lidt ekstra plads eller et sted, hvor du kan slappe max af. Mange tror fejlagtigt, at etableringen af en udestue er dyr og besværlig, men det er faktisk ikke tilfældet. Læs denne artikel og find svarene på, hvorfor en udestue er en overkommelig opgave og hvorfor den i mange tilfælde kan reducere din varmeregning.

Flot og moderne udestue, hvor der er plads til ro og hyggeDer er ingen tvivl om, at en udestue kan øge livsglæden hos rigtig mange mennesker. Ikke nok med at sommermånederne bliver forlænget ind i efteråret, så er den udendørs stue også værd at bruge om vinteren – for der er den nemlig også varm (hvis den altså er bygget korrekt).

Står du og skal vælge mellem at bygge en ekstra bygning/sektion til dit hus eller få etableret en udestue, så bør du klart vælge den sidste løsning. Det er både nemmere og billigere at etablere en udestue sammenlignet med at skulle byge en ekstra sektion. I langt de fleste tilfælde behøver en udestue ikke at blive opvarmet af eksempelvis gulvvarme eller radiator, men det er nødvendigt at opvarme en ekstra sektion i dit hus. Faktisk er det muligt at reducere din varmeregning med en ude – dette kan du læse mere om længere nede i artiklen.

 

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på udestuer

Hvis du skal have bygget en udestue, så benyt dig af muligheden for at få 3 tilbud helt uden forpligtelser.

Når du trykker på ovenstående link, bliver du sendt videre til 3byggetilbud.dk. Her udfylder du en lille formular, hvor du kort beskriver din opgave. Efterfølgende vil du så modtage 3 gratis tilbud på etableringer af udestuer fra professionelle og kvalitetssikrede håndværkere i dit nærområde.

Bestil 3 gratis og uforpligtende tilbud på en udestue her

Hold godt på varmen med en energivenlig udestue

Udover at skabe en forbedret livskvalitet, så bidrager en udestue faktisk også til en reduceret varmeregning. Typisk bliver der skabt så meget varme i udestuen, at den kan bruges til andre rum i huset. I og med at der i langt de fleste tilfælde ikke er opvarmningsomkostninger forbundet med udestuer, så er driften af disse meget miljøvenlige. Og hvis du samtidig kan udnytte noget af udestuens megen varme, ja så er du ekstra flink ved miljøet og ikke mindst flink ved dig selv – for så kan du nemlig skære noget af varmeregningen af.

At bygge og etablere en udestuer kræver faktisk ikke det store. Der er eksempelvis ikke nogle vægge, der skal mures op. Udestuer består typisk af en masse vinduer (glas), døre (både ud til haven og ind i hjemmet) og et fladt tag. Hvis du har en terrasse du ikke rigtig ser nogen fornuft i at have, så kan du passende bygge din udestue ovenpå – terrasser fungerer nemlig glimrende som fundament. Og jo mere energivenlige vinduer du benytter dig af, jo bedre mulighed får du ved at holde på varmen.

Hvad kan en udestue bruges til?

Udestuer kan bruges til et hav af forskellige ting. Du kan bl.a. bruge den til et fælles opholdsrum, hvor du eksempelvis inviterer dine gæster med ud og får kaffe. Mange bruger også deres udestue til at spise i. Hvis du arbejder hjemme, så kan udestuen også være en ganske okay arbejdsplads, hvor du har frit udsyn til din have.

Hvis du har en udestue, der er fornuftig isoleret, så kan du også sagtens bruge den som opbevaringsrum. Hvis du eksempelvis har nogle gamle møbler, der ikke er plads til i stuen, så er udestuen jo et oplagt valg.

Et godt råd er at sikre mulighederne for udluftning i din udestue. Da der meget hurtigt bliver indelukket, er det nødvendigt med jævnlig frisk luft.

Er din udestue en tilbygning?

I mange tilfælde kan det være svært at kende forskel på udestuer og tilbygninger, men der er faktisk en stor forskel på de to ting, hvis du tager et kig bygningsreglementerne. Hvis rummet ikke er installeret med nogen former for opvarmning, så bliver det betegnet som en udestue. Hvis rummet derimod er installeret med opvarmning af den ene eller anden slags, så bliver det betegnet som en tilbygning. Der er eksempelvis ikke nogen krav til en udestue om rumhøjde, isolering m.m..

Udestuer priser

Prisen på en udestue afhænger i høj grad af opgavens omfang. Det er samtidig også muligt at købe ”selvbygger udestuer”, hvilket er betydeligt billigere end at købe udestuer, hvor håndværkere skal sætte den op. Hvis du er født med 10 tommelfingre, så anbefaler vi kraftigt at få professionelle til at udføre opgaven.

BedreByg.dk anbefaler at indhente tre tilbud fra forskellige professionelle håndværkere for at få et godt indtryk af, hvor prisniveauet ca. ligger henne.

[button link=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=11346&uid=bedrebyg&bannerid=24053″ type=”big” newwindow=”yes”]Få 3 gratis tilbud på en udestue her[/button]

Fordele vs. Ulemper ved udestuer

Der er mange fordele ved at få etableret en udestue:

  • Ved at få etableret en udestue, kan du hæve din samlede boligværdi.
  • Det er relativ let at få opført en udestue. Det er muligt at købe færdigbyggede udestuer.
  • De ekstra kvadratmeter du får er billige ift. en tilbygning.
  • Du har mulighed for at nyde sommeren et par ekstra måneder.
  • Du får et bedre lys i dit hus grundet de store glaspartier.

Der er ikke så mange ulemper forbundet med udestuer, men der kan nævnes:

  • En udestue må som regel ikke blive brugt til beboelse.
  • Hvis ikke udestuen er bygget på den rigtige måde, bliver varmeregningen typisk højere end lavere – og det er noget rigtig skidt.

Udestuer er det perfekte afslapningsmiddelSkal man have en byggetilladelse?

Det helt korte svar: Ja det skal man.

Det er nødvendigt med en byggetilladelse, hvis du overvejer at etablere en udestue – især hvis du benytter dig af en terrasse som fundament.

Info om byggetilladelsen:

Tilladelsen skal udformes som en skriftlig ansøgning og indeholde de nødvendige oplysninger. Du skal eksempelvis vedhæfte tegninger af udestuen samt beskrivelse. I beskrivelsen skal du bl.a. nævne ønsket størrelse, materialer der skal benyttes, hvor den skal opføres osv. Ligeså snart ansøgningen er godkendt, kan du starte med at etablere udestuen. Når opførelsen er færdig, skal du huske at give kommunen besked.

Har du en udestue?

Hvis du er ejer af en udestue, må du meget gerne skrive om dine erfaringer med den i kommentarfeltet herunder. Hvis du eksempelvis har nogle gode tips og tricks til, hvordan man eksempelvis holder bedst på varmen, så del det endelig med BedreByg.dk. Det kan også være, at du kender en god leverandør af udestuer som du godt vil henvise til eller lignende – dette må du hjertens gerne.

Har du spørgsmål eller kommentarer til denne artikel, så benyt dig endelig af vores kommentarfelt herunder. Vi bestræber os på at svare dig hurtigst muligt.

Er du interesseret i at læse om regnvandsanlæg, så klik her!