Valg af ny markise: Dette bør du overveje

Har du i sinde at købe en markise? I så fald er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal bære dig ad med dette. Det skyldes, at der er rigtig mange markiser at vælge mellem på det danske marked. Har du ikke den store erfaring med, kan det derfor virke overvældende for dig.

Der er stor forskel på de mange markiser på det danske marked. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu blandt dem. For at kunne dette, er du nødt til at gøre dig nogle overvejelser, inden du giver dig i kast med at vælge.

#1: Hvor stor skal den være?

Når du skal købe en markise, skal du naturligvis vide, hvor stor den skal være. I denne forbindelse er det vigtigt at nævne, at du skal vælge ud fra, hvad der giver mening for dig. Det betyder, at det er op til dig selv at vurdere, hvad den rette størrelse af.

Rigtig mange af dem, der køber en markise, ser dog gerne, at den er relativt stort. Det har nemlig den fordel, at den vil kunne give skygge til et større areal. Derfor anbefales det også, at du overvejer, hvad dine krav er til dette.

#2: Skal den være med motor?

Markiser adskiller sig fra hinanden på flere punkter. Blandt andet er det ikke dem alle, der er udstyret med en motor. Er det vigtigt for dig, at den er det, skal du derfor målrette din jagt efter disse varianter. Heldigvis er der mange modeller, der kommer med en motor.

Fordelen ved at vælge en model med motor er, at du ikke manuelt skal rulle din markise ind og ud. Derimod er det noget, der bliver klaret med et klik på en knap på en fjernbetjening. Af denne grund foretrækker langt de fleste at købe en model med motor.

#3: Hvad er dine krav til udseendet?

I og med, at din markise skal hænge på din terrasse eller altan, skal den selvfølgelig have et tiltalende udseende. Derfor bør du også gøre dig nogle overvejelser om dine krav til dette. Igen er det vigtigt at nævne, at det er op til dig selv at vurdere, hvad der er rigtigt.

Inden du køber en bestemt markise, bør du forsøge at visualisere, hvordan den vil se ud på din terrasse. Hvis du gør dette, vil du nemlig have lettere ved at sikre, at den passer ind. Dermed er der mindre risiko for, at du kommer til at foretage et fejlkøb.

Skriv en kommentar