Vidste du dette om eternittag?

Er du byggeinteresseret, så har du nok hørt om eternittage før. Den populære tagløsning bliver ofte valgt, fordi den har en meget lang holdbarhedstid. Men det kan være svært at afgøre selv, om taget trænger til en komplet udskiftning, eller om det bare skal repareres en smule. Læs med her hvis du vil vide mere om eternittage.

Eternittage er meget normale i Danmark. Materialet har en lang holdbarhed og er meget slidstærkt, og derfor kan eternittage holde i mange år. I denne artikel kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal håndtere en udskiftning af et tag lavet af eternit eller skal undersøge, om dit eternittag trænger til en reparation.

Holdbart men farligt materiale

Et Eternit tag der er fra før 1984 vil med stor sandsynlighed indeholde stoffet asbest. Asbest er et stof, der er kræftfremkaldende. Det betyder ikke det store i hverdagen, for der sker ikke noget ved at have et tag, der indeholder asbest. Men du skal være opmærksom på, at du aldrig selv skal reparere et eternittag, der indeholder asbest.

Asbest har betydning for holdbarheden, og et asbesteternittag vil derfor kunne hold i 35-45 år, hvis det vedligeholdes godt. Så det betyder, at hvis dit eternittag er fra 60’erne eller 70’erne, så er det nok ved at være tid til en udskiftning snart.

Du kan med fordel hyre en tagtekniker for at være sikker på, om dit eternittag indeholder asbest, inden du begynder at reparere det. Tagteknikere, som eksempelvis Jydsk Tagteknik, vil vide præcist, hvordan man skal håndtere en nedrivning eller udskiftning. Her står firmaet for at tage sig af asbest-problematikken, og du kan derfor roligt overgive ansvaret til firmaet.

Tagteknikerne vil være i stand til at vurdere om enkelte plader skal udskiftes, om taget med fordel kan males, eller andre ønsker du måtte have til dit eternit tag.

Skriv en kommentar