Hvordan virker en varmepumpe?


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

En varmepumpe kan være noget af et mysterium for mange folk. Det virker helt urealistisk, at en varmepumpe skal kunne trække energi ud af luften for at levere denne ind i boligen – og dette i særdeleshed i vinterhalvåret, hvor temperaturen er lav og Danmark for alvor viser sit klima frem til offentlig skue. Men varmepumpen fungerer året rundt, og den leverer konsekvent energi til opvarmning – selvom der er koldt udenfor. Der er nemlig stadigvæk varmeenergi i luften, om end det er lavere end om sommeren. Denne varmeenergi kan sagtens benyttes til at opvarme din bolig på mange forskellige måder, og det kan gøres rigtigt fordelagtigt i prisen.

Varmepumpens tredobbelte effektivitet

En varmepumpe kræver elektricitet for at være effektiv, men dette betyder ikke, at den er særligt dyr. Faktisk er varmepumpen rigtigt effektiv i brug, og for hver eneste kilowatt elektricitet denne forbruger, så tilfører den tre kilowatt energi i form af varme. Det er altså en rigtigt lukrativ måde at opvarme sin bolig på.

Når du investerer i en varmepumpe, da vil du investere i en cirka 1 gange 1 meter stor boks, som bliver placeret udenfor huset. Denne fungerer ligesom et køleskab, hvor al den varme luft bliver ventileret ud på bagsiden af denne. Varmepumpen opvarmer dog kølemiddel, og sender dette ind i huset – hvis du benytter dig af gulvvarme, vil dette opvarmede kølemiddel da opvarme vandet i gulvvarmen, hvorefter det vender tilbage til varmepumpen. Det er en rigtigt simpel proces, som dog virkeligt formår at være særdeles effektiv. Se mulighederne for en varmepumpe her.

Mest effektivt ved gulvvarme

Som ovennævnt kan du opvarme huset igennem gulvvarme, som varmepumpen altså vedligeholder temperaturen på. Gulvvarmen er klart den mest fordelagtige måde at opvarme et hus på, da du kun behøver at opvarme gulvvarmen til 35-40 grader for at holde en konstant temperatur. En radiator skal – grundet dens meget mindre overflade – faktisk opvarmes meget mere end dette. En radiator kan blive varmet helt fra 45 til 55 grader, hvilket altså kræver meget mere energi. Hvis du derfor virkeligt værdsætter nedskæringen af din elregning, så vil gulvvarmen være den optimale løsning for dig, som søger at installere en varmepumpe i dit hjem.

Få råd til installation af varmepumpe

Der er ingen tvivl om, at installationen af en varmepumpe kan resultere i nogle store besparelser for dig som boligejer. Omkostningerne til varme i boligen kan nemlig reduceres markant – men dog kommer man ikke uden om, at købet af en varmepumpe for mange danskere godt kan være en større investering. Derfor kan det i mange tilfælde godt være en god idé at benytte sig af muligheden for at låne penge med en rimelig renteomkostning, således man derved har muligheden for at kunne få foretaget installationen af varmepumpen.

Skriv en kommentar