Solceller i 2020


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

Overvejer du, at sætter solceller på dit tag? Der er mange fordele ved solceller. Dog er der også ting, som du må holde for øje. Inden du køber dine solceller, kan det derfor godt betale sig at læse en smule op på emnet. 

Vælg de rigtige solceller

Skal du købe solceller til dit tag, er det en god idé, at du sætter dig ind i hvilke modeller, der findes på markedet. Når det gælder solceller er der nemlig væsentlige forskelle alt efter, hvilken model du får fat i.

Overordnet set skelnes der mellem to forskellige typer af solceller. Nemlig off-grid og nettilsluttede. Med off-grid lagres strømmen i batterier, da anlægget ikke er tilsluttet elnettet. Dermed har du eksempelvis også strøm til overskyede dage. Den anden type, nemlig nettilsluttede solcelleanlæg, indgår i boligens energisystem, og dermed lagres strømmen ikke på samme måde.

Kan det betale sig økonomisk?

Mange vælger naturligvis at få solceller på deres tag, fordi dette er en klimavenlig form for energiproduktion. Der forurenes under produktion, transport og installation, men selve produktionen af energien er altså grøn. Udover det klimamæssige perspektiv, er det også værd at overveje, hvordan din økonomi kommer til at se ud, hvis du installerer solceller.

Solceller er en investering, som forhåbentlig tjener sig ind over årene. Vil du være sikker på, at solceller kan betale sig, er det en god idé at lave nogle beregninger, hvor du tager højde for, at priserne på el-markedet kan udvikle sig i forskellige retninger.

Den rette placering

Når du køber solceller, er det nødvendigt, at du tænker over placeringen. Der kan være forskel på, om dit tag er velegnet til solceller, da selv små forskelle kan gøre meget for energiproduktionen. For at dine solceller har de optimale betingelser for at producere strøm, er der mange ting, som du må tage op til overvejelse.

Blandt andet er det vigtigt, at solcellerne har den helt rigtige hældning.

Dernæst har det betydning, hvilken vej solcellerne er vendt i forhold til verdenshjørnerne. Her er det mest optimale mellem sydøst og sydvest.

Ydermere skal der helst ikke være skygge på solcellerne, da selv en lille smule skygge kan have indflydelse på energiproduktionen.

Slutteligt må du naturligvis tage hensyn til naboerne. Det er ikke alle naboer, der synes, at det er fedt med solceller.

Anlægget skal have den rette størrelse

Hvor meget energi anlægget produceres afhænger naturligvis også af dets størrelse. Derfor er det vigtigt at vurdere, hvor stort anlægget skal være for at dække husets strømforbrug.

Er du i tvivl om, hvor stort dit anlæg skal være, kan det være en god idé at snakke med en ekspert.

Vælg den rette montør

Har du fået købt de helt rigtige solceller, skal du naturligvis finde en montør, der kan varetage installationsopgaven. Du kan med fordel kigge på den liste som Teknologisk Institut har lavet over godkendte installatører. På den måde er du sikker på, at dine solceller kommer ordentlig op.

Når du har fået solceller på taget, er det en god idé jævnligt at tjekke, om alt fungerer, som det skal.

Skriv en kommentar