Lev et grønnere liv; elbiler og frodige haver

De seneste år har miljø og klima været på alles læber. Klimaet er ifølge mange under angreb, og flere og flere mennesker hopper med på den grønne omstilling. Men hvad kan man egentlig selv gøre for at gøre sit liv grønnere i hverdagen?

 

Her får du et par tips til, hvordan du selv kan nedsætte din negative indvirkning på naturen og miljøet.

 

Vedvarende energi: elbiler fremfor traditionelle biler

 

Når man taler om miljøet og det foruroligende skift som klimaet og naturen gennemgår, så er det ofte de fossile brændstoffer som kommer på tale. Olie er den største synder, og ønsker man at være med til at begrænse CO2 udledningen, så bør man undgå fossile brændstoffer i hverdagen.

 

Bor man i byen, så er det en god idé at skifte bilen ud med en cykel eller offentlig transport. Er man afhængig af en bil, så bør man i stedet overveje en elbil fremfor en almindelig benzin- eller dieselbil.

 

Elbiler er stadig ikke helt så udbredte som de traditionelle biler, og de er også en smule dyrere end de almindelige biler. Men elbilerne er ikke længere kun forbeholdt den rige del af befolkningen. Flere og flere bilfabrikanter har kastet sig ud i produktionen af elbiler, hvilket betyder at prisen også bliver mere og mere acceptabel for den almene borger.

 

En hjemme ladestander er også blevet en realitet på markedet, så man ikke skal være afhængig af offentlige ladestationer, som til tider lægger langt fra ens hjem eller arbejdsplads.

 

Så undgå at spare på bilen hvis du kan, for med en elbil er du med til at styrke den grønne omstilling.

 

Plant træer, dyrk afgrøder og skån dyrelivet

 

Menneskets negative indvirkning på planeten har også betydet at naturen, planterne og dyreriget er truet.

 

Mange skove og grønne områder bliver dagligt beskåret for at give plads til industri og nye boligområder. Men Jorden, dyrene og os mennesker har brug for planter og træer for at sikre vores egen og planetens overlevelse.

 

Som enkeltperson kan man selv sørge for at have en frodig have med mange planter. Selv hvis man bor et geografisk sted, hvor jorden ikke er gunstig, så kan man stadig plante eksempelvis dværgfyr eller bjergfyr, som kan vokse næsten alle steder uden de store problemer.

 

Ved selv at plante træer og buske og holde sine ude-områder grønne afhjælper man dyrenes overlevelse samtidig med at man bidrager til et grønnere samfund.

Har man selv mulighed for at dyrke økologiske afgrøder, krydderurter eller frugttræer, så kan det være med til at nedsætte ens eget forbrug af sprøjtede fødevarer og samtidig spare ens for tusindvis af kroner.

 

At reducere produktionen af ikke-økologiske og importerede fødevarer kan være med til at nedsætte Danmarks såvel som resten af verdens samlede CO2 udledningen, og dermed skubbe klimaet tilbage på sporet.

 

Selvom at det er de store industrier der sætter det tungeste aftryk på naturen og klimaet, så kan man faktisk som privatperson selv tage et ansvar og tænke grønt når man kører bil, handler ind eller indretter sin have.

Skriv en kommentar