Bekæmp fugt i fundamentet

Fugt kan være enormt skadeligt for en bygning. Først og fremmest er det eroderende, hvilket vil sige, at det slider på alt, hvad det kommer i kontakt med. Får man ikke set på sine fugtproblemer i tid, går det derfor nemt hen og bliver langt være, dyrere og mere omfangsrigt.

Derudover skaber fugt også gode vækstmuligheder for skimmelsvamp og dets lige.

Undgå at fugtskaden udvikler sig

Er der først kommet skimmelsvamp i jeres bolig, er det nødvendigt at tage endnu skrappere midler i brug. Det er nemlig betragteligt sværere at komme af med. Desuden er det også enormt usundt for luftvejen og meget andet, hvis man befinder sig i en bolig med skimmelsvamp i længere tid ad gangen. Det kan man ikke rigtig løbe fra, hvis man bor det.

Har I børn i huset, bør I tage særligt hensyn til den slags, da de virkelig kan tage skade af at vokse op i sådan et miljø. Det er blandt andet bevist, at børn udvikler astma som følge af at vokse op i nærheden af skimmelsvamp.

Har man fugt i fundamentet af ens hus, er det dog nok mest af alt de strukturelle skader, den slags kan medføre, som man bør have mest øje for. Fundamentet er trods alt netop det, huset skal stå på. Det er på fundamentet, at hele din bolig skal hvile, og derfor kan en skade i fundamentet også få vidtrækkende konsekvenser for hele boligen, hvis ikke man får set til den.

Problemet med skader såsom fugtskader i fundament eller sokkel er dog også, at de ikke altid er lige nemme at observere. Hvis du kan se ydre tegn på fugtskader såsom misfarvninger eller store pletter på sokkelen, er det derfor på høje tid at få tilkaldt professionelle.

Få hjælp fra professionelle til at bekæmpe fugt

Det er nemlig udelukkende professionelle, der med sikkerhed kan fortælle dig, hvorvidt du har en fugtskade i fundamentet. Heldigvis tilbyder mange af dem at komme gratis forbi til et tjek med forhåbningen om, at du selvfølgelig vælger dem, når skaden skal bekæmpes.

Står du vitterligt med fugt i fundamentet, er det da også nødvendigt at få professionelle til at kigge på det. Kun de har nemlig teknikkerne, udstyret og den viden, der skal til for at kunne bekæmpe mere vidtrækkende fugtskader.

Først og fremmest vil de sandsynligvis prøve at finde kilden til fugtskaden. Det vil ofte være en revne i soklen eller et sted, hvor der bare samler sig enormt meget regnvand. Derefter vil de lukke af for kilden og begynde at tørre fugtskaden væk. Det er desværre ikke den slags, der bare løser sig på en formiddag, så du vil sandsynligvis have en maskine af en eller anden art til at stå og tørre i et stykke tid. Det er dog langt at foretrække fremfor de konsekvenser en fugtskade i fundamentet kunne have haft i det lange løb.

Skriv en kommentar