Sådan kan ny indretning skabe nyt liv i kælderen

Traditionelt set har kælderen ikke været brugt som aktiv plads i et hjem. I gamle dage blev det normalt brugt til opbevaring til værktøj, madvarer eller en masse andre ting, som man ikke kunne have liggende fremme på samme vis. Nu til dags ser det helt anderledes ud. Kælderen er en integreret del af vores hjem. Der er dog stadig folk, som har svært ved at indrette denne besværlige plads. Her er nogle af vores bedste idéer til praktisk brug af din kælderplads.

 

Generelle tips

Hvis din kælder er mørk, anbefaler vi, at du anvender lyse farver på væggene og lyse møbler. På den måde kan du indfange mest af den smule sollys, der måtte komme udefra. Medmindre du selvfølgelig går efter ”mandehule”-looket. Hvis din kælder er et stort åbent rum, kan det desuden være smart at bruge rumdelere – enten i form af møbler eller elementer specielt beregnet til det. Når det så er sagt, vil vi gå videre til mere unikke idéer, der kan hjælpe med at guide dine valg.

 

Privat værksted eller kontor

Hvis du har din egen forretning eller går og overvejer en ny vej, er det måske tid til at tage chancen. Du kan indrette kælderen som dit fotostudie, frisørsalon, make-up-rum eller som kontor med alt, hvad du har brug for til dit nye erhverv som selvstændig. På den måde kan du tjene pengene til renovering hjem igen – og nok lidt oveni.

 

Spilleværelse

Spilleværelse kan blive indrettet både til børn og voksne. Ligegyldigt om du er til Playstation, Nintendo eller casino online, kan du indrette værelset på en måde, der passer til dig. Hvis det er til børn, kan du lege lidt mere med farverne for at give det et legende udtryk. Hvis det i stedet er til voksne, kan du sætte dit helt eget præg på, så det passer dine behov og din smag.

 

Fitnessrum

Hvis du godt kunne tænke dig at bruge pladsen, men lave mindst mulig renovering, er et fitness-værelse en oplagt mulighed. Her behøver du mere eller mindre kun at rydde ud i rummet og derefter købe alt det rigtige udstyr. I løbet af ingen tid kan du have et fantastisk privat fitness-rum, hvor du kan komme i form i dit eget tempo.

 

Plads til fest

Hvis du er en meget social type, kan du overveje, om værelset skal bruges til ren fest. Du kan opsætte en lækker bar, et køleskab med kolde øl og drinks (eller saftevand, hvis det er til børnene!). Derefter skal du kun sørge for, at der er nok plads på dansegulvet til, at folk kan slå sig løs og nyde musikken og det gode selskab.

 

Ekstra soveværelse

En anden god idé kan være et skabe et ekstra soveværelse til gæster eller andre besøgende. Det kan også være en idé til Airbnb eller lignende tjenester i Danmark, så man kan tjene lidt ekstra på folk, der vil overnatte en nat eller to. Samtidig sørger du for, at både deres og jeres privatliv er sikret, da værelserne ikke nødvendigvis ligger lige op og ned af hinanden.

Skriv en kommentar