De mest populære typer af terrasse hegn

Når solen er fremme, har vi tendens til at rykke udenfor. Her vil vi gerne have ro og fred. I fra hvordan ens terrasse er indrettet, så kan man være generet af 2 ting:

  • At udefrakomne kan kigge ind
  • At der ikke er læ

Her kan det være en fordel at investere i noget hegn, så man kan få sig noget privatliv, eller læ, hvis det er det, der er problemet. Der findes mange forskellige typer hegn, og der kan være forskel på udseendet, samt holdbarheden. Kan man ikke selv bygge sit hegn, kan man få tips og hjælp på https://boligmesteren.dk.

Trykimprægneret træhegn

Trykimprægneret træhegn, er nok noget af det mest populære hegntype, du kan vælge. Når det er trykimprægneret, betyder det, at træet har været igennem en imprægneringsproces, som går ind og beskytter træet mod forrådnelse og svamp. Der er altså et hegn, som står imod vind og vejr, og kan holde op til 20-25 år. Det kræver ikke særlig meget vedligeholdelse, udover at man kan give det en overfladebehandling, når man synes, det trænger. Desuden findes hegnene i utallige former, mønster og faconer, så man kan finde et, der passer ind i éns stil.

Polyrattan hegn

Polyratten hegn er, ligesom det trykimprægneret hegn, vedligeholdelsesfrit. Det er et plastmateriale, som er stærkt, og kan stå i al slags vejr. Det er altså et hegn, som kan holde i rigtig mange år, og derfor er det ikke ualmindeligt, at man også har havestole i polyratten, fordi det er et godt materiale. Hvis man allerede har polyratten møbler, kan man vælge at køre i samme stil med polyrattan hegn også. Selvom det er flettet, så er det også stadig et stabilt og godt læ-hegn. Den eneste vedligeholdelse, det kræver, er, at man spilder det af med vand, måske én gang, om året.

Komposit hegn

Komposit har indtaget markedet på ganske kort tid. Det anses for, at være et af de mest praktiske hegn, du kan finde. Komposit er lavet af træ, plastik og bindingsmateriale. Komposit er også et miljøvenligt valg, da plastikken, der anvendes i træet, er af bæredygtigt materiale. Et komposithegn, kan ligesom det, trykimprægneret hegn, stå i 20-25 år, uden en eneste form for vedligeholdelse. Du kan, hvis du synes det, trænger, vaske det med vand. Komposithegn fås i flere forskellige farver, og giver et moderne udtryk på terrassen.

Metal hegn og glashegn

Sidst, men ikke mindst, så er der også hegn, som er lavet af metal og glas. Men de færreste metalhegn kan bruges om læhegn, men dertil er de gode, hvis man skal have indhegnet sin have, eller blot ønsker at danne en ramme rundt om terrassen. Glashegn kan derimod tage vinden, så man kan sidde i læ. Derudover, så kan man vælge gennemsigtigt glas, så man stadig kan kigge ud på sin have. Man kan vælge forskellige typer af glas. Der er, udover klar glas, røget glas, hvor glasset har en mørk tone, derudover frosted glas, hvor det ser tåget ud, og så kan man få silkeudtryk, med mønstre på.

Skriv en kommentar