Den ultimative guide til boligkøb – det skal du have styr på

Boligkøb er en af de største beslutninger vi tager i løbet af livet, da det først og fremmest er en stor økonomisk beslutning. Samtidig er vores bolig vores helle, og det er derfor vigtigt at finde en bolig, hvor du kan føle dig godt tilpas. I dette indlæg får du vores ultimative guide til boligkøb herunder hvad du skal have styr på, når du giver dig i kast med boligmarkedet.

Hvad skal din kommende bolig kunne?

Når du skal ud og finde din kommende bolig, er det først og fremmest vigtigt, at du har tænkt over, hvad din kommende bolig skal kunne.

Det er vigtigt for at du finder en bolig, der passer til hvad du gerne vil have og dermed ikke risikerer at købe en bolig, som du ikke bliver glad for i længden.

Derfor er det en god idé at sætte dig ned, og tænke over, hvilke krav du har til din kommende bolig. Du har sikkert allerede tænkt over størrelse og beliggenhed, men ud over det, kan du have mange andre krav, og det er vigtigt at have dem afklaret.

Det kan fx være du gerne vil have en stor have eller helst vil være fri for havearbejde. I samme forbindelse med have, er det en god idé at tænke over, om du gerne vil bo i byen eller på landet. Hvis du er i tvivl kan du sætte dig ned og overveje fordel og ulemper ved de forskellige steder.

Det kan fx være du synes at det er rart at bo på landet, men det er en ulempe med insekter som myg. Det problem kan dog oftest løses med et insektnet til vinduerne, så du ikke bliver generet at de insekter der på landet, men stadig for den fred og ro der er derude.

Det kan også være du helst vil bo i byen, hvor der sker en masse. Det vigtige er bare, at du på forhånd har overvejet hvad du helst vil, så du finder en bolig der passer til dig.

Husk hvad en bolig kan blive til

Når du har tænkt over, hvad din kommende bolig skal kunne, og er ude at kigge på boliger, er det vigtigt at tænke over, hvad en bolig kan blive til. Det er vigtigt for at du ikke vælger en ellers god bolig fra.

Når du er ude at kigge på potentielle boliger, føles det ikke som et sted, hvor du føler dig hjemme. Men det er vigtigt at huske, at det gør en stor forskel, når du først er kommet på plads med dine egne møbler.

Det er samtidig vigtigt at huske, hvor stor en forskel nye vinduer eller lidt lys maling kan gøre for en bolig og dermed også for dit kommende hjem.

Samtidig vil en bolig først føles som hjemme, når du har fået dine møbler og dekoration på plads. Det kan fx være du har noget boliginteriør fra House Doctor, som du er glad for og derfor er afgørende for, at du føler dig hjemme i en bolig. Når du har fået det på plads sammen med dit øvrige boliginteriør, vil boligen føles langt mere som hjemme end ellers.

Hold godt øje med boligens stand

Når du er ude at kigge på potentielle boliger, er det samtidig vigtigt at holde øje med boligens stand, så du ikke køber en bolig, der viser sig at være i dårlig stand, som du skal bruge penge på at reparere.

Du kan først og fremmest holde øje med boligens stand via tilstandsrapporten, men det gælder også om at holde øjnene åbne, når du er ude at kigge, så du selv kan vurdere, hvor meget der skal laves på boligen, når du flytter ind.

Få styr på din økonomi inden du tager forbi banken

Når du har fundet den bolig, som skal være dit nyt hjem, er det tid til at finde du af, hvordan du vil finansiere boligkøbet.

De fleste skal ud og tage et boliglån, for at finansiere deres boligkøb enten via et realkreditinstitut eller banken.

Hvis du skal ud og tage et lån, er de afgørende at du danner dig et godt overblik over din økonomi, for at du kan få det lån der passer bedst til dig og din økonomiske situation.

Når du skal have overblik over din økonomi, er det især vigtigt at finde ud af, hvor mange penge ud kan sætte af til at afbetaling på et lån om måneden, så du derigennem ved, hvor meget du har mulighed for at betale af på et lån.

Det er vigtigt for at du får et lån, som du har mulighed for at betale af på løbende, uden at det skader din økonomi.

Det er samtidig også afgørende at du kan vise banken eller realkreditinstituttet, at du har overblik over din økonomi, så de roligt kan låne dig penge til dit boligkøb.

Få hjælp af en boligadvokat til det juridiske

Når du har fået styr på finansieringen af lånet, er du nået til sidste skridt, som omhandler selve boligkøbet. Her er det en klar fordel at alliere dig med en boligadvokat, der kan hjælpe med det juridiske.

I forbindelse med en bolighandel, er det nemlig forskellige juridiske papirer som der skal laves, og de kan godt være svære at lave selv. En boligadvokat kan samtidig komme med rådgivning til købsprocessen, så du er sikker på at alt forløber som det skal.

Det lyder måske dyrt at bruge en boligadvokat, men du kan sagtens finde en boligadvokat til fast lav pris, så advokatydelser ikke stjæler hele dit boligbudget.

Skriv en kommentar