Nye husejere – gode råd til køb af inventar til boligen

At købe et nyt hus er en fantastisk ting, og et nyt kapitel i ens liv starter. Man skal til at lære et nyt område at kende, man får nye naboer omkring sig og en skøn ny bolig. Hertil skal man også til at tage stilling til en masse ting. Hvor skal spisebordet stå henne? Skal væggene holdes hvide, eller skal man give sig i kast med farver og mønstre? Skal en ny sofa implementeres i stuen? Er en renovering af køkkenet og badeværelset nødvendig? Spørgsmål og overvejelser er der masser af, og i denne artikel kan du få nogle gode råd til køb af inventar til din nye bolig. På denne måde får du indrettet hjemmet på bedste vis.

Lav en liste over mangler

Man kan hurtigt miste overblikket under en flytning. Der er mange ting, man skal holde styr på, og derfor kan man nemt glemme noget i farten eller købe to ting af den samme genstand. For at undgå dette og for at skabe et bedre overblik er det en yderst god idé at lave en liste over boligens mangler. Gennemgå hvert enkelt rum og tag et kritisk blik på de eksisterende ting. Er der noget, der trænger til at blive udskiftet? En flytning er det ideelle tidspunkt til at udskifte gamle og slidte genstande, og derfor er et kritisk blik særdeles givende.

Start med det essentielle

Skal der købes mange nye ting til boligen, kan det være en god idé at starte med de mest essentielle ting. Dette gælder eksempelvis sengen, spisebordet, spisebordsstolene, sofaen, køkkenet, badeværelset og lignende. Disse ting har en stor betydning for hjemmets indretning, og derfor kan det være nemmere at købe de resterende ting efterfølgende. På denne måde skaber man et hjem og en indretning, som er i tråd med hinanden.

Vær ikke bange for brugte møbler

Det er ikke billigt at flytte i nyt hus, og derfor kan budgettet blive sparsomt til sidst. Her er det perfekt at kigge efter brugte møbler. Genbrugsmøbler er billigere end spritnye møbler, og de giver samtidig et personligt og unikt udtryk. Derudover gør man noget godt for miljøet, når man genbruger. Du kan købe brugte møbler på loppemarkeder, facebooksider og hjemmesider såsom Den Blå Avis og Gul og Gratis. Her handler du med privatpersoner, og dette har både fordele og ulemper. Du kan bedre forhandle om priserne, men du ved ligeledes ikke, om møblerne er i god stand eller ej.

Hvis du ønsker at være helt sikker på, at du køber brugte møbler i god stand, kan du købe dine møbler hos en forhandler. 3R Kontor sælger massevis af brugte møbler, og her bliver møblerne rengjort, istandsat og efterset, inden de sælges videre. Ifølge forbrugstest.dk er prisen typisk 60-70 % billigere end nyprisen, og du får derfor flotte genbrugsmøbler til en god pris. Du kan her se deres store udvalg af brugte møbler.

Tilføj personlighed til indretningen

Faktisk er det supernemt at indrette sin bolig trendy og moderne – man tager blot et modemagasin og indretter hjemmet efter dette. Dog er det ikke en særlig personlig måde at indrette sit hjem på, og netop det personlige aspekt er det, som gør en bolig unik. Derfor bør du tilføje en masse personlige ting til indretningen, så hjemmet virkelig afspejler dig og din familie. Dette kan gøres gennem gamle arvestykker, fotografier og portrætter, hyggelige planter, puder og tæpper, genstande fra rejser i udlandet og meget mere.

Skriv en kommentar