Derfor kræver det danske vejr kælderisolering

Det danske vejr er som bekendt dybt utilregneligt. Grundet de mange klimaændringer kan vi ikke længere danne os nogen forventninger om, hvornår solen bør skinne og hvornår sneen vil falde. Der er dog en ting, som vi efterhånden kan værne os helt sikre om. Dagene med regn og storm er lange og de er fordelt over hele året.

De mange dråber falder i så store mængder, at et gennemsnitligt regnskyl er tilsvarende den mængde vand, som danskerne bruger på et helt år. Det er noget som er hårdt for særligt husejernes økonomi. Når vinden river vandet ind over havne-kanterne, så har det adskillige gange medført voldsomme oversvømmelser i boligkvartererne. Værdier er tilintetgjort og familier har måtte flytte ud af eget hjem for en stund.

Vand i kælder – en dyr fornøjelse

Men selv når alt vand er pumpet ud af hus og kælder, så står familierne fortsat overfor en række udfordringer – ikke mindst økonomisk.Forsikringen dækker en stor del af skaderne, som en oversvømmelse grundet storm indebærer. Dog har forsikringsselskaberne strammet reglerne inden for dette felt, grundet at antal af storme i Danmark har været markant stigende over de seneste par år, og er dermed blevet en dyr affære for selskaberne.

Eksempelvis skal du nu selv sørge for, at være dækket mod uvejr. Altså er der nu et ekstra kryds du skal sætte under din forsikringspakke, og den udvidelse får du formentlig også lov til at betale for. Derudover vil erstatningssummen også variere efter, hvor meget du har gjort for at forhindre og formindske vandet at sive ind.

Derfor bør du få foretaget en kælderisolering

At få foretaget en kælderisolering er bestemt ikke billigt, til gengæld kan sådan en udførelse spare dig for en formue på lang sigt. En solidt udført kælderisolering vil over tid vise sig som en fordel for dig på flere måder. Du kan eksempelvis se frem til en billigere varmeregning, eftersom varmen ikke længere vil sive ud gennem revner og sprækker i dine kældervægge. Dit indeklima vil ligeledes forbedre sig, eftersom temperaturen efter en kælderisolering vil være mere konstant. Det gør din kælder mere behagelig at opholde sig i, og desuden vil det formindske risikoen for fugtskader og skimmelsvamp. Sidst men ikke mindst, så vil husets gensalgsværdi stige.

Billigere arbejdskraft kan betale sig

Som sagt så er kælderisolering ikke et billigt tiltag. Til trods for at kælderisolering er en nyttig investering i dit hjem, så er der ingen grund til at vælge den første og bedste udbyder. Danmark vrimler med kompetente og dygtige håndværkere i samtlige prisklasser. Et af disse er virksomheden WORKPRO, som grundet sit solide netværk med dygtige og pålidelige polske håndværkere, kan tilbyde arbejdskraft helt ned til 145 kr. i timen.

Du skal vælge kælderisolering hvis;

  • dit hus er bygget før år 1999
  • kældervæg og kældergulv har mindre en 100 mm. isolering
  • der ikke er foretaget grundig efterisolering på din kælder
  • dine kældervægge er i dårlig stand og måske endda utætte
  • du ønsker at bruge din kælder til et andet formål, end det du førhen har brugt den til

Skriv en kommentar