Det skal du vide om projektsalg


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/eusptgky/domains/bedrebyg.dk/public_html/wp-content/plugins/influencer-disclaimer-buttons/mww-disclaimers.php on line 185

Projektsalg er det nye buzzword inden for boligbranchen, som du også bør kende til, hvis du leder efter bolig. Hvorvidt projektsalg er noget for dig afhænger af dine personlige præferencer. Det er ikke desto mindre et koncept, der er i rivende udvikling.

Projektsalg går i grove træk ud på, at sælger køber en grund, hvorefter der bliver tegnet et boligprojekt, som skal sælges til en køber. Langt de fleste boliger bliver solgt inden de bliver bygget, da de enkelte projekter bliver planlagt ned til mindste detalje på forhånd.

Fordele ved projektsalg (for dig som køber)

Der er mange fordele ved projektsalg, som du som boligkøber skal være bekendt med. Du kan læse om nogle af de mest almindelige fordele nedenfor:

Du bliver den første til at bebo din nye bolig: Sætter du pris på, at du er den første til at bebo din kommende bolig, vil projektsalg være tilegnet dig. Du bliver af naturlige grunde den første beboer i boligen, hvilket kan have en stor påvirkning psykisk.

Du kan skræddersy din egen bolig: Er du helt bevidst om, hvordan din kommende bolig skal se ud, kan du glæde dig over, at du kan skræddersy din egen bolig. Du kan bl.a. få indflydelse på rumfordeling, byggeelementer, gulve og meget mere.

Det er ofte billigere: Det er ofte billigere at købe en projektbolig – omkring 10 % billigere. Ønsker du at holde dine udgifter til boligkøb nede, bør du fortsat have projektsalg in mente.

Aalborg Mægleren er et eksempel på en ejendomsmægler, der kan hjælpe dig, der søger en projektbolig. Er du interesseret i projektsalg, så se ejendomsmægler Vejgaard her.

Risici ved projektsalg

Som boligkøber bør man kende til både fordele og ulemper (risici), så man har bedre forudsætninger for at vurdere hele konceptet som helhed. Der er kun enkelte risici ved projektsalg, som du kan læse om herunder:

Risiko for at projektet ikke bliver realiseret – Der er altid en vis risiko for, at projektet ikke kan realiseres. Det kan f.eks. ske, hvis det ikke har været muligt at sælge resten af byggeriet. I kontrakten vil det typisk være angivet, hvor mange procent af boligen der skal være solgt, før boligprojektet vil blive igangsat. Du får selvfølgelig alle pengene retur, hvis uheldet er ude.

Risiko for hvordan andre projektboliger kan påvirke boligen – Det tager typisk 1-2 år at opføre en projektbolig, hvor der kan være sket store ændringer i det pågældende boligområde. Ejendomsmæglere er generelt dygtige til at rådgive boligkøbere om, hvordan andre boliger kan komme til at påvirke din bolig.

Du skal selvfølgelig også gøre dig nogle tanker om økonomi og finansiering, da man ikke kommer langt uden penge. Den gennemsnitlige boligkøber vælger at optage et boliglån og et realkreditlån.

BRFkredit tilbyder finansiering og personlig rådgivning om projektsalg. Det er en god idé at have et realkreditinstitut ved sin side, når man skal købe en projektbolig. Søger du finansiering og / eller rådgivning, så læs mere her.

Har du en opsparing, der kan finansiere hele eller dele af den ønskede projektbolig, skal du selvfølgelig benytte dig af det. Er det ikke tilfældet, har du mange lånemuligheder inden for rækkevidde.

Skriv en kommentar