Hav dine medarbejdere for øje når du bygger nyt domicil

Der er økonomisk opsving i Danmark, og det mærker virksomhederne i den grad. Der er høj beskæftigelse, og samhandlen med udlandet går rigtig godt. Kort sagt er vi inde i nogle særdeles positive år, hvor der er grobund for at vækste virksomheden rigtig meget. Er din virksomhed måske endda ved at vokse ud af de nuværende lokaler, og står du med overvejelsen om at bygge nyt, så er der lige nogle ting, du skal have in mente, så du ikke står om 2 år og fortryder, at der blev gjort noget anderledes – så læs med her.

Der skal være plads til vækst

Der er nok en grund til, at virksomheden ikke længere kan være i de gamle lokaler, og det skyldes nok, at der er kommet flere ansatte i biksen. Disse skal naturligvis ikke sidde på gulvet eller trængt op i et hjørne, og netop derfor skal den nye bygning kunne rumme de nuværende, og de skal have godt med plads, så alle kan få deres hæve-sænkeborde med. Derudover skal du have for øje, at der skal være plads til en yderligere vækst på medarbejderstaben. Kort sagt skal du sørge for, at det nye byggeri har plads til de nye kræfter, som potentielt kommer ind i den nærmeste tid. Ellers står du med en bygning, hvor der igen ikke er plads, og denne gang kan du måske ikke bare opsige dit lejemål – nej, du skal have solgt bygningen først. Dette kan naturligvis være en god investering, men det er alligevel en administrativ byrde, når du skal bruge din energi på at vækste virksomheden yderligere.

Lav gode forhold for de ansatte

Når du alligevel er i gang med at bygge nyt, kan du lige så godt sørge for, at det hele bare spiller, så dine ansatte har det som blommen i et æg. Lav kontorarealer med god plads, lav gerne et toilet ekstra og tilfør også nogle hygge/afslapningsrum, som kan bruges i pauserne, så det ikke bliver en lang dag ved et skrivebord eller en produktionsmaskine. Endvidere skal du investere i nogle praktiske produkter, som alle kan nyde godt af. Det kan som nævnt være hæve-sænkeborde, komfortable kontorstole, en god kaffemaskine osv. Alt skal spille i de nye lokaler. En anden ting, der bare er uundværlig, er garderobeskabe. Alle de ansatte har helt sikkert nogle ting, de lader blive på arbejdspladsen, ellers skal de måske skifte tøj, når de kommer frem, og her er det optimalt med nogle gode og pæne garderobeskabe til de nye lokaler. Hos flere virksomheder kan du faktisk finde et topfunktionelt garderobeskab, der samtidig har et smart design, så du ikke går på kompromis med noget, når det kommer til de nye lokaler.

Disse råd er begge fokuseret på de ansatte, når du bygger nyt. Der skal naturligvis være fokus på en række andre aspekter, men det kan bare ikke understreges nok, at du skal give de ansatte de bedst mulige vilkår, da de trods alt er virksomhedens vigtigste aktiv.

Skriv en kommentar