Indret dit eget fitnesscenter i hjemmet

Hvorfor betale mange penge til et fitnesscenter, du aldrig besøger, fordi du aldrig kan tage dig sammen til at komme af sted? Og hvorfor få dårlig samvittighed, når du en sjælden gang besøger centret og bliver mindet om, hvor dårlig form du er i, når du ser alle de veltrænede mænd og kvinder dernede?

Det er spild af penge og kræfter, når du i stedet kan lave dit eget fitnesscenter i hjemmet. Flere og flere kommer efterhånden i form derhjemme, fordi de, i stedet for at kaste penge til et fitnessabonnement de aldrig bruger, investerer i en eller flere træningsmaskiner til deres private træningsrum hjemme i privaten.

Fordelene ved at indrette sit eget træningsrum er mange. Først og fremmest er det slut med dårlige undskyldninger, når man ikke har lyst til at cykle ned til fitnesscentret eller løbe en tur i naturen, fordi det regner voldsomt, eller der er snestorm. En anden fordel er, at du ikke skal dele faciliteterne med nogen som helst – derfor oplever du heller aldrig mere at besøge et totalt proppet fitnesscenter, hvor alle maskinerne er optagede. Du slipper desuden for at pakke en træningstaske, for hver gang du skal motionere, og så bestemmer du jo også helt selv, om du morgentræner i nattøjet eller foran tv’et. Du kan med andre ord træne lige præcis, som du vil.

Det essentielle til hjemmetræningen

Mange tror fejlagtigt, at det nødvendigvis kræver en masse udstyr at komme i god form – det er en stor misforståelse. I virkeligheden er alt, du behøver en god træningsmåtte til styrketræningen og en god træningsmaskine, så du kan træne din kondition. Her kan det klassiske løbebånd et rigtig godt bud. Løb er fantastisk konditionstræning og et rigtig godt alternativ til løb udenfor. Faktisk er båndet på et traditionelt løbebånd ligeledes et udmærket underlag, hvis du vil mindske risikoen for diverse løbeskader.

Er du på udkig efter det rigtige og optimale løbebånd til dig, kan det være fornuftigt at læse en test af løbebånd på nettet eller finde en pålidelig guide, der mere detaljeret beskriver de forskellige modeller. Måske finder du ud af at funktioner som eksempelvis en pulsmåler, forskellige løbeprogrammer og kalorietæller, er vigtige funktioner til at motivere dig til at træne jævnligt, mens du ikke har lyst til at betale alt for meget for utallige funktioner, som du aldrig nogensinde vil få benyttet dig af.

Husk styrketræningen

Konditionstræning er dog ikke nok – det er endvidere vigtigt, at du styrketræner for at få det optimale ud af din træning. Her findes der dog utallige effektive øvelser, som du blot skal bruge en træningsmåtte til. Mange tror, de behøver tunge vægte og andet, før det gør nogen forskel, men faktisk er din egen kropsvægt rigelig, når du skal lave planken og andre gode styrkeøvelser. Er du i god form, kan du dog inkorporere vægte, et sjippetov eller noget helt tredje, men til at begynde med er det altså ikke nødvendigt for at se gode resultater.

Skriv en kommentar