Sådan børnesikrer du din bolig

Går du og drømmer om at forøge din familie med et par af de små? Eller har du måske allerede gjort det? Mange vælger at flytte til en lidt større bolig, når det er tilfældet. Det kan være en større lejebolig inde i København eller et hus lidt længere ude mod forstæderne. Hvad end du overvejer, bør du være opmærksom på at børnesikre din lejlighed, så du kan være tryg, når du er inde på kontoret og arbejde eller ude i køkkenet og lave mad mens børnene i et øjeblik uden opsyn render rundt og leger. Især mindre børn befinder sig meget i boligen, og risikoen for at børn under 14 år kommer til skade kan, hvis du ikke tager dine forholdsregler være forholdsvis stor. Læs derfor videre hvis du vil vide, hvordan du med simple tiltag, kan forhindre den eventuelle ulykke.

Gør-det-selv

Du har formentlig opgraderet fra et mindre til et større sted, og står måske i en økonomisk situation, hvor det ville være belejligt at spare lidt mønter med gør-det-selv-tilgangen. Mange af tiltagene er egentlig bare mindre foranstaltninger, og kan gøres i løbet af et par dage. Følgende er en liste over mulige børnesikringstiltag:

  • Skuffer: For at forhindre skufferne falder ned over dit barn, bør du sikre din skuffe med et udtræksstop.
  • Skadelige Stoffer: Alle hjem har et vist antal skadelige stoffer liggende. Dem bør du være meget opmærksom på at gemme væk et sted, hvor børnene ikke kan nå. Det samme gælder det eventuelle medicin, I har derhjemme.
  • Skarpe hjørner: Mens barnet er usikker på benene, bør du installere et par sikkerhedsplastikhjørner på borde og andre skarpe kanter.
  • Vinduer: Ligesom med skufferne, kan du med vinduerne montere et sikkerhedsstop, der forhindrer, at barnet ikke kan åbne vinduet mere end en håndfuld centimeter.
  • Elektricitet: Dette kan i værste tilfælde være en af de slemmeste ulykker, og du skal derfor være meget omhyggelig med at montere plastiklåg på stikkontakterne, som barnet ikke kan pille dem ud.
  • Trappelåge: Indtil omkring fireårsalderen er børn ikke helt sikre nok på fødderne til det er ufarligt at gå på trapper. Placér derfor en havelåge til at forhindre, at barnet uden opsyn klatrer rundt på trappen.
  • Badeværelse: Hvis der I jeres nye bolig er et badekar, bør I for at undgå drukneulykker gemme proppen.
  • Bassin/pool/trampolin: Så længe børnene er små, skal de være under konstant opsyn, når de er i gang med disse aktiviteter.
  • Borde: Tag dugene af efter benyttelse. Børn er nysgerrige og kan sagtens finde på at hive i dem for efterfølgende at få, hvad der står på bordet i hovedet. Benyt eventuelt klemmer.

Disse tiltag er alle sammen meget overkommelige, og noget du selv hvis du ikke er en såkaldt handyman, helt sikkert ville kunne klare.

Få professionel hjælp

Nogle af tiltagene mod at børnesikre din lejlighed, kan du dog ikke bare lige klare selv, hvorfor det her vil være fordelagtigt at få professionel hjælp. Klik her og bliv klogere på mere specifikt, hvad dette kunne være.

Et af de mere alvorlige problemer, du skal være opmærksom, er muligheden for at have asbest i loftsrummet. Asbest var i 1970’erne og 1980’erne lidt et vidunder produkt med dets ildfasthed og varmeisolerende egenskaber, men har sidenhen vist sig at være yderst sundhedsskadeligt, og kan i værste tilfælde medføre lunehindekræft. En asbestsanering er en kompliceret sag og, du bør derfor tilkalde en professionel.

Få det ud af verden hurtigt

Som nybagt forælder er det ikke altid man har voldsomt overskud i hverdagen. Men at børnesikre din lejlighed er af allerhøjeste vigtighed. For du ikke negligerer det, bør du derfor gør det som noget af det allerførste, når du flytter ind i din nye bolig.

Skriv en kommentar