Spar penge ved at forbedre din bolig

For mange danskere er sommeren lig med ferie og fridage. Den ekstra frihed kan man ideelt bruge til at forbedre boligen. Læs med her for gode råd til at forbedre boligen i forhold til el og varme, for i det lange løb at spare penge på disse poster.

Udskift lyskilder til bedre alternativer

Lys i pærer og lamper, kan være temmelig hårde for elregningen. Derfor kan det være en god idé at udskifte sine pærer til energibesparende pærer. Gør man dette i hele boligen, kan der være penge at spare i det lange løb.
Er man typen, som i hverdagens hast, ofte kommer ud ad døren uden at få slukket lyset på badeværelset, kan man med fordel anskaffe sig lys med bevægelsescensorer, så der kun er lys i et givent rum, hvis der er bevægelse i rummet. Dermed bruger man kun penge på lys, når der rent faktisk er et behov for det.
Et alternativ til bevægelsescensorer, kan være en hovedafbrydning. Den kan man med fordel placere i entreen, for så er der kun én knap, man skal trykke på, før man forlader hjemmet. Denne hovedknap kan man selvfølgelig forbinde med de ting, som skal slukkes, som netop lyset på badeværelset, i køkkenet o.lign. På den anden side skal en hovedafbrydning netop ikke slukke køleskab og lignende. Dette kan man selv styre ved installation.
Ønsker man ikke selv at rode med installation af hovedafbryder, installation af energibesparende pærer eller andet, bør man kontakte nogle, der arbejder inden for feltet – for eksempel Anderup. Dermed er man sikker på at arbejdet bliver gjort rigtigt, og man udsætter ikke sig selv for fare i forbindelse med installationen.

Utætte vinduer og døre kan gøre elregningen dyr

Er vinduer eller døre utætte, kan det sætte tydelige spor på elregningen i de kolde måneder. Det sker, da det så er sværere for boligen at varme rummene op, da den varme luft langsomt siver ud til fordel for kold luft, som kommer ind i boligen. Kan man mærke generelt træk i boligen, bør man investere i nye vinduer og døre, eller efterisolering af disse. Kan man ikke mærke dette træk, kan man teste det på egen hånd. Det kan man gøre ved at tænde et stearinlys og placere det foran dør eller vindue. Bevæger flammen sig, er det tegn på, at der kommer luft ind udefra. Ydermere kan man sætte et papir i klemme, når man lukker vinduet. Kan man ubesværet trække papiret til sig, lukker vinduet altså ikke tæt nok – og bør udskiftes.

Hold styr på forbruget

Det er lovpligtigt at have energimærkning på sin bolig, som viser faktisk og beregnet forbrug. Ydermere kan man opgradere til at have et energimeter i sit hjem. Denne skal gerne placeres et centralt sted, så alle i hjemmet kan holde øje med denne. Et energimeter viser nemlig præcist, hvor meget energi der bruges, når en given aktivitet er i gang, heraf for eksempel støvsugning. Ydermere viser et energimeter også, hvor meget den givne aktivitet koster. Dermed får man et bedre overblik over, hvordan energiforbruget hænger sammen med økonomien. Det fører til en overordnet forståelse, hvoraf man kan prioritere bedre og mere nødvendigt ud fra denne.

Man kan passende bruge ferien på at forbedre sit hjem, så det i det lange løb fører til færre omkostninger. En god idé er at anskaffe sig et energimeter, for bedre selv at få et overblik over forbruget. Ydermere kan man skifte lyset i boligen til smarte lamper og pærer, som er energibesparende – eventuelt yderligere udskiftning til bevægelsescensorer, så man netop ikke bruger unødvendig strøm. Man bør også være opmærksom på vinduer og døre, og hvorvidt de kan holde på varmen, så man ikke bruger unødvendig energi på at varme boligen op uden den ønskede effekt.

Skriv en kommentar