Sådan sikrer du dit hus under ombygning

Det er et velkendt faktum, at indbrudstyve holder øje med byggepladser og private hjem under ombygning. Og mens en professionel byggeplads oftest er omkranset af hegn og beskyttet af såvel alarmer som sikkerhedsfirma, er det tit en helt anden sag med ombygninger af private hjem. De færreste hyrer et vagtfirma til at kontrollere ens hjem eller investerer i en alarm under den forholdsvist korte periode, som ombygningen varer.

Håndværkerne har brug for adgang til hjemmet, og måske er der endda et stillads stillet op omkring bygningen, som en lyssky person nemt kan forcere og dermed få adgang til dit hjem gennem et vindue. Er det en tilbygning, som der arbejdes på, kan der i en overgang være fri adgang til hjemmet, inden muren bygges færdig, og hullet lukkes. Det kan være en endog meget utryg situation.

Få aftalt med håndværkerne hvordan det skal være

Det anbefales altid at bruge håndværkere, som du kan stole på og har tillid til. Men ud over at have en dialog om selve byggeriet, bør du også diskutere med håndværkeren, hvordan sikkerheden i dit hjem bliver håndteret. Hvordan opbevarer han din nøgle? Hvem deler han den med? Og har han fokus på at dit hjem ikke skal være tilgængeligt for indbrudstyve?

Hvis håndværkeren tilbyder at sætte en nøgleboks op, bør du aftale med ham, hvor den bliver placeret og sikre dig, at det er den sikreste model. Der findes både nøglebokse, som åbnes med kode og med nøgle. Bruger håndværkeren en kodet boks, kan du spørge, om det er den samme kode, han bruger på alle sine byggeprojekter, eller om koden til at få adgang til netop din nøgle er unik. Ønsker du at være på den helt sikre side, kan du selv anskaffe dig en nøgleboks hos en velrenommeret låsesmed.

Under selve byggeperioden bør du selv være ekstra opmærksom på at lukke og låse alle døre og vinduer, så ingen uvedkommende trænger ind. Det har den ekstra fordel, at du ikke får mere støv end højst nødvendigt ind i dit hjem. Foregår dit byggeri om højsommeren, vil du måske opleve, at der bliver meget varmt i hjemmet, men brug alligevel hellere andre måder at køle dig ned på end åbne vinduer og døre.

Få sikret dit hjem

Når byggeriet er afsluttet, vil det være en god idé at kontakte en låsesmed for at få skiftet låsene i hjemmets yderdøre. For selv om byggeriet er overstået uden uheldige hændelser, og håndværkerne har returneret deres nøgle, kan du jo ikke vide, om nogen har kopieret den undervejs i processen. Til gengæld har et antal mennesker haft mulighed for at notere sig, hvad du egentlig ejer, og der er set eksempler på indbrud, som er foregået flere måneder efter, et byggeri er afsluttet.

Hvis du deler billeder af dit igangværende eller færdige byggeri på de sociale medier, kan du også overveje, om dine værdigenstande skal med på billederne. Det kan friste svage sjæle med en flosset moral og lange fingre til at aflægge dig et uønsket visit.

Skriv en kommentar