Derfor er asbestsanering en god idé

Overvejer du at renovere dit hus eller din lejlighed? Så kan det være en god idé at få undersøgt om dit hus eller lejlighed har asbest. Især hvis din bolig er fra mellem 1960 til midten af 1980. Læs med her og få tips til, hvordan du bedst får fjernet asbest på en sikker og ansvarlig måde.

I 1960’erne og helt frem til midten af 1980’erne blev asbest brugt i rigtig mange forskellige byggematerialer, da det var virkelig effektivt til at mindske brand. Man har efterfølgende fundet ud af, at asbest er ekstremt sundhedsskadeligt. Og i 1986 blev det ulovligt at anvende.

På trods af, at det er ulovligt at anvende i dag, så kan der stadig forekomme asbest i de huse og bygninger, som blev bygget i den periode. Derfor er det en rigtig god idé, hvis du skal have renoveret dit hus eller din lejlighed at få undersøgt om huset eller lejligheden indeholder spor af asbest. Asbest er nemlig meget sundhedsskadeligt for dem, som indånder det.

Asbest er ultra små fibre og meget stærke. Hvis du indånder fibrene, så bliver de i din krop for altid, og man kan risikere at se følgesygdomme 30-40 år efter man har indåndet asbest. Det kan være alvorlige sygdomme så som lungekræft, stenlunger eller andre alvorlige sygdomme. Det er derfor vigtigt, at du får undersøgt om din bolig for asbest. Asbest skal fjernes på en virkelig sikker måde for ikke at gøre skade.

Brug professionel hjælp

Da det er vigtigt, at asbesten bliver fjernet korrekt, så er det essentielt at bruge et kompetent firma, som Dansk Tagkompagni, der har mere end 20 års erfaring med asbestsanering. De kan nemlig hjælpe dig med et professionelt og forsvarligt forløb, så du er sikker på, at asbesten fjernes efter gældende regler.

Skriv en kommentar