Gulvbudget: Det koster et nyt gulv

Overvejer du at få lagt nyt gulv i hele eller dele af hjemmet? Så kan du desværre ikke komme udenom hele økonomien, der er forbundet med at lægge et nyt gulv. For ligesom alt andet håndværk, så koster det penge – og hvis man gerne vil have materialer og arbejde af høj kvalitet, koster det naturligvis ekstra.

Men hvor mange penge skal man budgettere til gulvlægning? Det kan være svært at lave en generel formel for prisen pr. kvadratmeter. Det skyldes simpelthen, at alle situationer er unikke. Det bedste man kan gøre er at få en professionel gulvlægger eller tømrer til at give et tilbud på opgaven.

Det skal dog ikke afholde os fra at give nogle vejledende oplysninger, som du kan bruge til at estimere prisen på gulvlægning.

Kvadratmeterpris for nyt gulv

Den endelige pris for lægning af nyt gulv afhænger af alverdens forskellige forhold. Men en af de muligvis vigtigste faktorer er, hvilken type gulv du er interesseret i. Her vil du typisk skulle betale alt mellem 150 kroner pr. kvadratmeter og op mod 1.000 kroner pr. kvadratmeter i indkøb af materialer.

Laminatgulv eller gulvtæppe er ofte det billigste valg, mens plankegulv hurtigt kan blive væsentligt dyrere. Dertil forekommer der udgifter til diverse andre materialer, som skal bruges i forbindelse med lægning af nyt gulv.

Hvis du selv gør alt arbejdet, er det ikke utænkeligt, at det kan gøres for et sted mellem 300 og 1.000 kroner pr. kvadratmeter, afhængig af hvilken type gulv du ønsker at få lagt. Skal du derimod have en professionel tømrer eller gulvlægger til at gøre arbejdet for dig, så bliver det naturligvis dyrere.

Har man købt klik-gulv, er det hurtigt at lægge, mens eksempelvis et sildebensgulv vil tage længere tid at lægge. Disse er overvejelser, som man bør have med sig, når man beslutter sig for, om det skal være den ene eller anden løsning. Læs mere om hjælp til valg af nyt gulv her og bliv ledt på rette vej.

Hvorfor skal man hyre en professionel?

At lægge gulv er en af de discipliner, som man godt kan gøre selv uden at være faglært. Derfor er det naturligt at overveje, om det giver mening at hyre en professionel gulvlægger, når man kan spare pengene og gøre det selv.

Vores generelle anbefaling er dog, at man vælger at bruge de ekstra penge på at betale for en tømrer eller gulvlægger til at gøre arbejdet for en. Der er der en række grunde til. Blandt andet:

  • Kan en tømrer / gulvlægger typisk indkøbe materialer til en bedre pris
  • Vil der være mindre spild af materialer grundet fejlmålinger og -skæringer
  • Bliver resultatet ofte både bedre og kønnere, end hvis man havde gjort det selv
  • Får man meget mere fritid, da man ikke selv står med den store opgave
  • Er der garanti på det udførte arbejde

Så selvom det i udgangspunktet er dyrere at vælge en professionel, så bliver det hurtigt pengene værd, når man tager højde for ovenstående fordele.

Skriv en kommentar