Hvorfor er algerens nødvendigt?

Det fugtige klima her i landet betyder at algevækst er særligt udbredt. Som husejer kæmper man en hård kamp mod algerne, og det kan være næsten umuligt selv at vinde kampen. Professionel hjælp skal der til, men hvorfor er det egentlig nødvendigt?

 

Her får du en gennemgang af hvorfor det frarådes at lade algerne gro vildt på facader, terrasse og tage.

 

Alger på taget; undgå frostsprængninger

 

De uønskede alger er ikke blot grimme at se på, de kan faktisk være med til at gøre stor skade på dit hjems tag.

 

En professionel algebehandling er et must, hvis man vil undgå langvarige skader med ødelæggende konsekvenser. Algerne virker nemlig som en form for svamp på taget, som tillader vand og fugt at sive ind i taget og tagstenene. Når vinteren og frosten så melder sin ankomst, så fryser disse væsker til og kan forårsage slemme frostsprængninger.

 

Bliver taget udsat for frostsprængninger, så kan det betyde at tagstenene bliver forskudt, hvilket kan resultere i et utæt tag.

 

En algerens er derfor ikke blot nødvendig for udseendets skyld, den kan i høj grad være med til at rede dit tag for katastrofale skader som kan være en stor belastning for pengepungen. Så selvom en algebehandling koster penge, så bør man se den som en investering i stedet for en udgift, da tagets samlede levetid forlænges.

 

En algebehandling højner værdien på din bolig

 

Går man med tanker om at sælge sit hus enten i den nærmeste fremtid eller på sigt, så handler det om at holde sin bolig nydelig og præsentabel.

 

Der skal selvfølgeligt være styr på de indendørs arealer, og køkken såvel som badeværelse skal fremstå velholdt og up to date. Men også tilstanden på de udendørs arealer har en betydning for hvor mange penge man kan få for boligen og hvor mange potentielle købere man kan tiltrække.

 

Har algerne for eksempel fået lov at gro utæmmet på taget, så vil den potentiel køber ofte bemærke dette og i den sammenhæng undersøge hvad alger kan gøre ved taget. Ikke nok er taget mindre pænt med algerne, men det kan også give en interesseret køber et indtryk af misvedligehold samt udløse en frygt om at hele taget snart skal udskiftes.

 

Når en potentiel køber skal se dit hjem, så vil de for det meste skulle forbi et udeareal for at komme ind i det pågældende hus. Måske er det indkørslen de skal passere for at komme til hoveddøren, og er denne helt grøn af alger, så giver det er særdeles dårligt førstehåndsindtryk.

 

Nogle kommende boligkøbere springer fra, hvis de har fået et negativt indtryk indenfor de første 2 minutter, så det handler om at give dem en god oplevelse lige fra første øjekast.

 

En potentiel køber forbinder desuden tilstanden på de udendørs arealer med tilstanden på de indendørs, og har du som ejer valgt at se bort fra algerne på terrassen eller facaden, så kan køberen fristes til at tro at der måske er andre mere vigtige ting ved huset, som du har valgt at nedprioritere.

Skriv en kommentar