Optimer dit køkken

Dette indhold er sponsoreret

De fleste bruger mange timer i deres køkken når der skal laves aftensmad, madpakker, spises morgenmad og så videre. Derfor er det også skønt at have et køkken, som du kan føle dig godt tilpas i, og som fungerer optimalt. Alt efter størrelsen af dit køkken, kan det være svært at få det hele til at være, lige som du vil have det, og samtidig have plads nok til at bruge køkkenbordet og bevæge dig ordentligt rundt. Læs videre her, og få nogle generelle råd til hvordan du kan optimere dit køkken, så bliver nemmere og fede at bruge timer på madlavningen. 

 

Få mere ud af din vandhane 

Før i tiden spyttede vandhanen blot enten koldt eller varmt vand ud, og så var det ligesom det. Sådan behøver det ikke være længere. Der findes flere måder, hvorpå du kan opgradere din vandhane, og i nogle tilfælde også spare plads på køkkenbordet. Du kan eksempelvis få dig en vandhane med cooker, så du kan få kogende vand direkte fra vandhanen. Med en cooker slipper du for at have en elkedel til at stå og fylde, og kan i stedet få kogende vand på stedet. Du kan også få en vandhane med danskvand i, hvis du er mere til det. Her kan du nyde et dejligt afkølet glas danskvand med enten lidt eller mange bobler i. Overvej også om du vil gøre din vandhane ekstra praktisk med et udtræk. Et udtræk giver dig en større frihed og mulighed for at vinkle strålen som du ønsker det. 

 

Få mere ud af din skabsplads

Dybe skabe kan opbevare meget, men det kan være besværligt at komme til alting. Det kan derfor være en rigtig god idé at sætte skuffer fremfor hylder i dine dybe skabe, så du nemt kan trække skuffen ud, og få et overblik over hvad du har i den. Har du et hjørneskab under bordpladen, bør du få lavet det sådan, at du kan trække hylderne ud af skabet sammen med lågen. Ellers kan det hurtigt blive til et skab hvor du glemmer hvad du har stående fordi du ikke kan se de bagerste ting, og du får dermed ikke udnyttet pladsen i skabet ordentligt. 

 

Tænk på dit arbejdsforløb i køkkenet

Det er en rigtig god idé at tænke på arbejdsflowet når du indretter dit køkken og placerer de forskellige redskaber. Hav gryder og pander under komfuret så de er hurtige at få fat i, og hav tallerkener, glas og bestik tæt på opvaskemaskinen, så det er hurtigt og nemt at tømme den. Placer i øvrigt opvaskemaskinen ved siden af vasken, så du har en uforstyrret arbejdsgang hvor du kan skylle af og sætte i opvaskemaskinen uden at flytte dig. Ved at overveje hvordan du normalt arbejder i dit køkken, kan du finde ud af hvor det er mest optimalt at placere de forskellige elementer. Find ud af hvad dine personlige præferencer er, og hvordan du og din familie normalt arbejder og gebærder jer i køkkenet, så i kan få optimeret køkkenet på bedste vis. 

Skriv en kommentar