Spar penge og energi i din byggeproces

Er du i fuld gang med at planlægge dit næste byggeprojekt, eller måske du er klar til at gå i gang? Der er mange overvejelser, der følge med en byggeproces, og hvis ikke du får taget de rigtige beslutninger, så kan det komme til at koste dig dyrt i sidste ende. Vi kommer med vores gode råd til, hvordan du kan spare penge og energi i hverdagen ved at tage de helt rigtige valg, inden dit nye hus eller sommerhus står færdigt. Så kan du bruge dine penge på alt det, du synes er sjovt i stedet for. 

Varmekilder

Når det kommer til varme i en bolig, så kan der være mange penge at spare på den front. I dag er olie og naturgas dyre former for brændstof, og det er tilmed ikke godt for vores miljø. Heldigvis er der andre løsninger, og en af dem er selvfølgelig en radiator i hvert rum. Langt de fleste boliger har muligheden for at installere en række radiatorer i boligen, og vælger du de energibesparende modeller, så vil du få en billig varmeregning fremover. 

Har du ikke mulighed for en radiator, så kan du med fordel overveje et pillefyr eller en pilleovn i f.eks. dit sommerhus. Du vil kunne spare over 50 % på din varmeregning sammenlignet med et fyr, der bruger olie eller naturgas. 

Isolering

I stedet for at ville spare på husets isolering og ydre mure, så kan det vise sig at være en god investering for dig at smide lidt ekstra penge i dette. For med en god isolering vil du være sikker på, at du kan holde dine udgifter nede på et minimum. I gamle huse vil du ofte se et energimærke, der ikke stemmer overens med dem, du ser på de nye huse. Det betyder også, at det hver måned koster langt flere penge at bo i de gamle huse fremfor de nye. 

Derfor bør du investere lidt ekstra i god isolering, så du kan være sikker på, at din nye bolig holder al varme og energi inde. 

Brug træ og genbrugsmaterialer

Vil du gerne spare godt på budgettet under byggeprocessen, så kan du med fordel bruge nogle andre materialer end de typiske af slagsen. Anvender du træ, så vil du få et slidstærkt materiale til billige penge, der tilmed tager sig godt ud – både indenfor i din bolig og udenpå. På den måde kan du holde dine udgifter nede og samtidig skabe et unikt hus. Du kan med fordel også kigge dig omkring efter restmaterialer fra andre byggeprojekter. Så får du gode materialer til en langt billigere pris, så du har flere penge til alt det andet. 

Skriv en kommentar